Фігурантів «справи кримських мусульман» залишили без їжі в СІЗО – адвокат

Новини
Симферопольский СИЗО

Фігурантів другого сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» не забезпечують їжею на час судових засідань.

Про це Крим.Реаліі розповів адвокат Едем Семедляев.

«Вранці хлопців вивозять з СІЗО до сніданку, а ввечері їх доставляють назад, вже коли вечеря закінчилася. І виходить, що вони майже добу перебувають без їжі. Їм ніколи не видають пайок. СІЗО мотивує це тим, що їх вивозять до суду в Сімферополі, тобто не на велику відстань від самого СІЗО, незалежно від того, скільки вони пробудуть в суді», – йдеться в повідомленні.

Семедляев повідомив, що «сьогодні в суді ми просили суддю винести окрему ухвалу щодо СІЗО Сімферополя, на те, що хлопців не забезпечують їжею на час судових засідань, багато суддів, в тому числі і голова суду, винесли ухвалу щодо СІЗО».

«Але суддя Білоус сказав, що заяву він не прийме», – розповів Семедляев.

Нагадаємо:

  • 27 березня в Криму російські силовики провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строганівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя. У мікрорайні Кам’янка силовики побили і затримали кілька кримських татар біля будинку місцевого жителя Рустема Шейхалієва.
  • 16 кримських татар затримали і відвезли в управління ФСБ в Сімферополі після обшуків.
  • Головне управління Нацполіціі в АРК і Севастополі відкрило кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримських татар, які провели російські силовики 27 березня в окупованому Криму.
  • У ФСБ РФ заявили, що в Криму затримано 20 осіб, «підозрюваних в участі в релігійній організації« Хізб ут-Тахрір», забороненій в РФ.
  • У російському Ростові-на-Дону силовики затримали трьох активістів «Кримської солідарності» – Ремзі Бекирова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, в будинках яких у Криму напередодні пройшли обшуки.
  • 27 і 28 березня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.
  • 29 березня всіх незаконно заарештованих в Криму 23 кримськотатарських активістів вивезли до РФ.