Зеленський і Путін провели газові переговори

Новини
Президенти України і РФ на «нормандському саміті» Фото: ОП

Питання підписання нового контракту з транзиту російського газу до Європейського Союзу розблоковано.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції після переговорів в рамках «нормандського формату».

«Ми обговорили це питання (з Володимиром Путіним – ред.) з російським президентом у рамках двосторонньої зустрічі. Мені здається, це питання ми розблокували. І зараз на рівні радників будуть обговорюватися можливі обсяги і ціна», – сказав президент, відповідаючи на питання журналістів .

Путін в черговий раз зазначив, що «якщо ми домовимося про спільну роботу», вартість газу «може бути дешевше на 25%, ніж сьогодні отримує кінцевий споживач». Він уточнив, що мова йде про ціну для промислових споживачів.

  • На двосторонніх переговорах щодо газу в рамках «нормандського формату» брали участь президенти двох країн Володимир Зеленський і Володимир Путін. Україну також представляли міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель і виконавчий директор НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко. Російську делегацію також увійшли міністр енергетики РФ Олександр Новак та голова правління Газпрому Олексій Міллер.
  • У Нафтогазі повідомили, що минулі переговори не привели до підписання нового контракту на транзит.
  • Чинний транзитний контракт між Нафтогазом і Газпромом закінчується 31 грудня 2019 року. У НАКу стверджують, що новий транзитний контракт необхідно підписати до 13 грудня.