Євросоюз і Україна обговорили санкційну політику щодо окупованого Криму

Новини
санкции

В Брюсселі Європейський Союз і Україна обговорили наслідки незаконної анексії Криму та Севастополя. Це була сьома зустріч.

Про це йдеться в повідомленні Європейської служби зовнішніх дій, пише «Європейська правда».

ЄС та Україна надали оновлені довідки про свою відповідну політику щодо Криму та Севастополя, зокрема обмежувальні заходи.

Сторони також обговорили безпеку та ситуацію з правами людини на півострові. Крім того, учасники звернули увагу на співробітництво на міжнародних форумах та питання міжнародного права.

«ЄС не визнає і не визнає незаконну анексію Кримського півострова Росією. Він залишається прихильним повністю реалізовувати свою політику невизнання», – йдеться у повідомленні.

Зустріч відбулася на рівні вищих посадових осіб Європейської служби зовнішніх дій та Європейської комісії та представників українського уряду.

Як очікується, європейські лідери на саміті в Брюсселі в грудні дадуть згоду на продовження економічних санкцій проти Росії ще на пів року.

  • 4 вересня Організація об’єднаних націй оприлюднила першу доповідь генерального секретаря Антоніу Гутерріша про порушення прав людини в окупованому Криму. У доповіді відображені ключові аспекти порушення цивільних і політичних прав жителів півострова.
  • У липні Україна повідомила Радбезу ООН про релігійні утиски в окупованому РФ Криму і на Донбасі.
  • Україна погоджує з ЮНЕСКО механізм моніторингу культурних цінностей в окупованому Криму.
  • Центр журналістських розслідувань нагадує про масштабне дослідження, яке поповнило санкційні списки РНБО України майже сімома десятками російських політиків, урядовців та компаній олігархів, і стимулювало Верховну Раду і Кабмін України до розробки нової редакції закону про санкції.