Прикордонники готові до відкриття КПВВ на Донбасі: чекають наказу штабу ООС

Новини
КПВВ «Станиця Луганська» Фото: Facebook Луганська обласна державна адміністрація

Прикордонники готові до відновлення роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування на Донбасі. Точні дати, список і деталі відкриття КПВВ стануть відомі після наказу командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва.

Про це  повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко порталу РБК-Україна.

Він нагадав, що КПВВ на Донбасі діють відповідно до рішень або наказів командувача Об’єднаних сил.

«Як тільки штаб ООС визначиться з цими контрольними пунктами в’їзду-виїзду, прикордонники здійснюватимуть оформлення відповідно до норм, які будуть діяти, – чи будуть вони повністю відкриті або з обмеженнями. Але всі ці рішення ми будемо бачити після наказу командувача ООС. У свою чергу, прикордонники, які входять до складу ООС, готові до виконання завдань», – сказав Демченко.

Прес-центр штабу ООС поки не повідомляв про точні дати і списку КПВВ на лінії розмежування, які відкриють у першу чергу.

Як повідомлялось, за інформацією Головнокомандувача ЗС України Руслана Хомчака, перші контрольні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі готуються відкрити після 10 червня.

Нагадаємо:

  • З 22 березня в районі проведення Операції об’єднаних сил з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну Уряду України територію коронавірусної інфекції тимчасово припинений пропуск через КПВВ на лінії розмежування.
  • Незважаючи на тимчасове закриття КПВВ на Донбасі, пропуск осіб через лінію розмежування можливий за «надзвичайних обставин гуманітарного характеру та наявності відповідних підтверджуючих документів». У Мінреінтеграції пояснили, які саме гуманітарні обставини дають підстави на перетин громадянами тимчасово закритих КПВВ на Донбасі.
  • У Держприкордонслужбі пояснили, що у громадян є два варіанти отримати дозвіл на перетин лінії розмежування через тимчасово закриті КПВВ на Донбасі.
  • Заступник командувача штабу ООС Богдан Бондар пояснив, що Командувач ООС приймає індивідуальні рішення про перетин лінії розмежування через українські КПВВ на період карантину. Але одного рішення штабу ООС мало для переходу людей, потрібно щоб їх пропустили і представники «Л-ДНР» на своїх КПП.
  • Центр журналістських розслідувань у матеріалі «Карантинні КПВВ на лінії розмежування сімей» дослідив ситуацію навколо КПВВ на Донбасі.