На Донбасі поранені четверо українських військових

Новини
АТО ООС

7 липня збройні формування РФ на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомили в штабі Об’єднаних Сил у середу, 8 липня.

Зазначається, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти стріляли поблизу Новотошківського, на підступах до Новолуганського та біля Оріхового.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», впродовж доби, ворог з гранатометів різних систем та стрілецької зброї вів вогонь по наших опорних пунктах неподалік Старогнатівки, Водяного, Широкиного, Мар’їнки, Пісків, Авдіївки та Богданівки. Ще один факт збройної ворожої активності зафіксовано на Приазов’ї – поруч з Павлополем окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

«Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували окупантів відмовитись від продовження агресивних дій», – відзвітували військовослужбовці.

За минулу добу, 7 липня, внаслідок обстрілів противника четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувального закладу та надано невідкладну допомогу лікарів. Стан здоров’я кожного українського захисника задовільний.

Від початку поточної доби збройні формування РФ шість разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції українських бійців поблизу Мар’їнки, Авдіївки, а також неподалік Хутору Вільний та Оріхового.

  • За минулу добу окупанти 7 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Внаслідок обстрілів противника один український воїн отримав бойове травмування.