У «ДНР» можуть знову відкрити КПВВ «Оленівка» 17 липня на один день – ЗМІ

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» в «ДНР» Фото: dan-news.info

«Влада» так званої «ДНР», можливо, знову відкриє КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування 17 липня, як і в минулі рази на один день.

Як пише портал «Донецкие новости», про це повідомляють в соцмережах з посиланням на джерела в «міжвідомчому оперативному штабі ДНР» з боротьби з коронавірусом.

Зокрема, зазначається, що, як і раніше, в’їзд в «ДНР» з підконтрольної Україні території буде проходити за списками, виїзд – при наявності постійної реєстрації на підконтрольній території. При цьому жителів окупованої території, які мають довідку внутрішньо переміщеної особи (ВПЛ) все також з «ДНР» не випускають, оскільки в довідці вказана тимчасова реєстрація.

«Про виїзд поки не уточнюють, але, ймовірно, він також буде можливий при наявності реєстрації на території України. Питання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи («довідка переселенця») до сих пір «відкрите» і рішення по ньому немає», – пишуть на каналі «Донецкий телеграм».

Також в соцмережах пишуть, що двотижнева обсервація прибулих в «ДНР» з підконтрольної території України продовжує залишатися обов’язковою. За попередніми даними, для наступної групи людей вона буде проходити в Центральній міській лікарні №17 в Донецьку. Є також інші клініки, які готуються до прийому громадян, які перетнули лінію розмежування.

Як очікується, наступна після 17 липня дата відкриття «коридору» через КПВВ «Оленівка», розташованого навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке», може бути 21-24 липня.

З початку введення карантину «ДНР» всього три рази відкривала на один день КПВВ «Оленівка» на в’їзд і виїзд – 25 червня, 7 липня і 13 липня. За день проїхати до Донецька з підконтрольної території встигали 200-300 людей. Всі прибулі зобов’язані пройти двотижневу обсервацію в лікарні.

Як повідомлялось, так звана «ДНР» 13 липня на одинь день відновила пропуск громадян в обидва боки через КПВВ «Оленівка», розташований на лінії розмежування навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» у Донецькій області.

Нагадаємо:

  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Всім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, роблять безконтактний температурний скринінг тіла і проводять опитування щодо контакту з хворими на COVID-19. Людей (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.
  • З 28 червня «влада» так званої «ДНР» закрила єдиний працюючий на території Донецької області КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування, який знаходиться навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» і був відкритий лише 22 червня після тримісячної перерви в роботі через введення карантину. Причина закриття – нібито погіршення ситуації з пандемією коронавірусу на підконтрольній Україні території.
  • За інформацією Держприкордонслужби України, на Донбасі окупанти блокують роботу всіх КПВВ в Донецькій області. На лінії розмежування пропуск громадян здійснюється лише у КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області.
  • «Влада» так званої «ДНР» розробляє «альтернативні механізми» пропуску через КПВВ на лінії розмежування, які вони закрили 28 червня.
  • В ООН закликали всі сторони конфлікту на Донбасі вжити скоординовані і реалістичні заходи щодо відкриття КПВВ на лінії розмежування.