«Луцький терорист» подзвонив журналісту Бутусову. Главред Цензор.НЕТ запропонував обміняти себе на заручників

Новини
Юрій Бутусов, фото: 1+1

Головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомив, що йому подзвонив чоловік, який захопив в Луцьку автобус.

Про це Бутусов повідомив в Facebook.

«Тільки що мені дзвонив чоловік, який захопив автобус з людьми в Луцьку «Максим Плохой». Каже, що має в своєму розпорядженні зброєю і вибухівкою. Люди в автобусі, з телефонів яких він здійснює дзвінки, сприймають його загрозу цілком серйозно. Він вимагає від журналістів поширення його вимог, які викладені в зверненні. Його вимоги опубліковані.

Сказав, що хоче, щоб усі журналісти до нього приїхали. Я відповів, що готовий приїхати, якщо він в обмін на мене відпустить жінок і дітей в автобусі. Він сказав, що підозрює, ніби я співробітник поліції, і кинув трубку. Ось, пишу на своєму акаунті, я дійсно з вами говорив, Максим, готовий виїхати, в обмін на частину заручників», – написав Бутусов.

Фото: YouTube

У соцеті заявили Бутусову, що «це мужній вчинок», але нагадали, що журналіст перебуває на самоізоляції: раніше у нього виявили коронавірус.

Луцький терорист передав журналістам свої вимоги і заявив, що замінований не тільки автобус, але також заклав вибухівку в Луцьку.

Аудіозапис передав журналістам син одної із заручниць.

  • У Луцьку невідомий захопив автобус з 20 заручниками. За даними поліції, крім зброї, у нього є вибухівка. Пізніше в інтернеті з’явилося відео можливого терориста: в YouTube є відео, автором якого є Максим Плохой. Озброєний чоловік на ролику говорить щось незрозуміле про «дні антисистеми».
  • Центр міста оточений, в області оголошено оперативний план поліції «Заручник» і СБУ – «Бумеранг». З загарбником ведуть переговори.
  • Президент Володимир Зеленський запевнив, що тримає під особистим контролем хід подій в Луцьку.