«Сі Бриз-2020»: в Одесу зайшли кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2

Влада
Фото: YouTube

До порту Одеси зайшли кораблі постійної військово-морської групи Північноатлантичного Альянсу SNMG2. Візит відбувся відповідно до Плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

Серед іноземних військових кораблів, які завітали, фрегати Королівських ВМС Іспанії “Alvaro De Bazan”, МС Румунії “REGINA MARIA” та ВМС Турецької Республіки “Yildirim”. Цього року, група SNMG2 увійшла до складу учасників українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2020», спрямованого на виконання спільних завдань по сприянню безпеки в Чорноморському регіоні.

У зв’язку з запобіганням розповсюдження COVID-19, відвідування мешканцями та гостями міста кораблів не передбачено.

«Всі кораблі вже не раз гостювали в Одесі, крім іспанця, який вперше в Чорному морі і в Одесі. Екіпаж іспанського флагмана на цих навчаннях відзначився – льотчики зуміли провести успішну рятувальну операцію по доставці травмованого американського моряка з есмінця «Портер» DDG78 на Шкільний аеродром нашого міста», – пише видання Думська.

Нагадаємо:

  • 20-26 липня в районі Одеси пройшли міжнародні навчання «Сі Бриз-2020». Згідно узгодженим в травні цього року планом проведення навчань їх учасники в зв’язку з пандемією коронавірусу відпрацьовуватимуть завдання виключно в морській фазі із залученням авіації. Участь в «Сі Бриз-2020» візьмуть близько десяти країн, а однією з особливостей буде залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.
  • 7 липня кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2), а 9 липня Другої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) увійшли в Чорне море для участі у військових навчаннях, організованих ВМС Болгарії, а також в багатонаціональних навчаннях «Сі Бриз-2020», організованих ВМС України.