«ДНР» 31 липня на день відкриє КПВВ «Оленівка»

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» в «ДНР» Фото: dan-news.info

Так звана «ДНР» 31 липня на один день відкриє пропуск громадян через КПВВ «Оленівка», який розташований в одному транспортному коридорі з українським КПВВ «Новотроїцьке» на лінії розмежування.

Про це повідомили в «міжвідомчій оперативному штабі ДНР» щодо попередження завезення і розповсюдження нової коронавиіусної інфекції, передає сепаратистський ресурс «Донецкое агентство новостей».

КПВВ «Оленівка» буде працювати з 9:00 до 18:00.

Як зазначається, для в’їзду в «ДНР» необхідно попередньо отримати дозвіл «міжвідомчого штабу». Це є обов’язковою умовою для громадян, які перетинають лінію розмежування в даному напрямку. Виїзд з «ДНР» здійснюється лише за наявності реєстрації на підконтрольній Україні території.

При цьому всі прибулі в «ДНР» підлягають обов’язковій обсервації тривалістю не менше 14 днів.

Як повідомлялось, у «ДНР» вирішили відкривати гуманітарний коридор на лінії розмежування через КПВВ «Оленівка» по понеділках і п’ятницях.

З 1 серпня скасовується обов’язкова двотижнева самоізоляція для громадян, які в’їжджають на підконтрольну уряду України територію з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Особам, які перетинають КПВВ на лінії розмежування та адмінкордоні з півостровом, вже не потрібно буде встановлювати мобільно додаток «Дій вдома».

Нагадаємо:

  • За інформацією Держприкордонслужби України, на Донбасі окупанти блокують роботу всіх КПВВ в Донецькій області. На лінії розмежування пропуск громадян здійснюється лише у КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області.
  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».
  • У «ДНР» пояснили, яким чином можуть виїхати на підконтрольну Україні територію члени сім’ї, у яких є прописка по різні боки лінії розмежування.
  • Ватажок «ДНР» Денис Пушилін заявив, що «республіка» розглядає можливість відкриття КПВВ «Оленівка» для в’їзду і виїзду громадян три рази на тиждень.