МОЗ і ЦВК розробляють алгоритм голосування громадян, які перебувають на самоізоляції чи на лікуванні вдома

Новини

Міністерство охорони здоров’я і Центральна виборча комісія працюють над розробкою алгоритмів проведення місцевих виборів в умовах пандемії коронавірусу.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова». Степанов прогнозує, що через кілька днів докладні правила будуть оприлюднені.

«Як розробити такі методи і такий процес проведення виборів, щоб він був максимально безпечний: як для членів комісій, так і для виборців, які будуть приходити на дільниці. Яким чином забезпечити здійснення своїх конституційних прав людьми, які будуть перебувати на самоізоляції чи на лікуванні вдома», – заявив Степанов.

  • Верховна Рада призначила вибори до місцевих органів влади в Україні на 25 жовтня 2020 року. На окупованих територіях Криму і Донбасу місцеві вибори проводитись не будуть до припинення військової агресії Росії, виведення незаконних збройних формувань, відновлення контролю над державним кордоном України та відновлення конституційного ладу та правопорядку на цих територіях.
  • У 2020 році Верховна Рада прийняла зміни до виборчого кодексу. Голосування на місцевих виборах, що відбудуться в жовтні, проходитиме за відкритими списками. І вперше в них зможуть взяти участь переселенці з окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також з Криму.  Детальніше читайте в матеріалі ЦЖР Місцеві вибори і переселенці: вперше у новій громаді.