Зеленський прибув із робочим візитом до Туреччини, очікується зустріч з Ердоганом

Влада
Президенти України і Туреччини Володимир Зеленський і Реджеп Ердоган Фото: Facebook Офіс Президента України

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Турецької Республіки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Глава держави проведе зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Сторони обговорять широкий спектр питань взаємовідносин між Україною і Туреччиною. Також буде підписано низку двосторонніх документів».

  • Президент Реджеп Ердоган  вже двічі – у 2016 і 2020 роках – заявляв про готовність уряду Туреччини профінансувати і навіть збудувати житло для кримських татар та інших переселенців із окупованого РФ Криму. Але ні за президента Петра Порошенка,  ні за президента Володимира Зеленського   проект будівництва  «квартир Ердогана» в Україні не був реалізований. Хоча цього року таки знайшли потрібні ділянки «яких не було» у Генічеську та Херсоні.  
  • Шукаючи причини  саботажу президентської ініціативи, Центр журналістських розслідувань  зібрав інформацію з усіх дотичних до проекту джерел і виявив різнобій у позиціях органів влади і плутанину у заявлених планах, а відтак і питання.  То скільки «квартир Ердогана» профінансує Туреччина – тисячу, обіцяну у 2016-му, чи 500, про які президент говорив цьогоріч? Де їх треба будувати – на Хероснщині, як вважають в Офісі президента, в Миколаєві, як кажуть у Мінреінтеграції, чи в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі і вже в згаданих місцях? 
  • На питання, пов’язані з гальмуванням початку будівництва квартир для переселенців із Криму  в інтерв’ю програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар відповідає Рустем УМЕРОВ, народний депутат України від партії «Голос» та фундатор МБФ «Фонд національного добробуту Криму», який уже п’ять років просуває цей проект. 
  • Читайте також в матеріалі ЦЖР Хто і чому гальмує будівництво «квартир Ердогана»