Україна пропонує Кувейту приєднатися до Кримської платформи

Крим

Посол України в Кувейті Олександр Балануца 14 березня зустрівся з заступником міністра закордонних справ Кувейту з питань протоколу Д. Аль-Аджраном, де Україна пропонувала Кувейту приєднатися до саміту Кримської платформи.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Під час зустрічі сторони обговорили шляхи активізації двостороннього співробітництва в різних сферах, в тому числі питання можливої ​​участі кувейтської сторони в діяльності «Кримської платформи», – йдеться в повідомленні.

Також пройшла церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Радою експортерів та інвесторів при МЗС України та Торгово-промисловою палатою Кувейту.

Зазначається, що Рада експортерів та інвесторів – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торгових можливостях з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Нагадаємо:

  • 23 вересня 2020 року президент Володимир Зеленський на загальних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН запросив друзів України долучитися до створення міжнародної платформи щодо деокупації Криму. 29 вересня Зеленський закликав депутатів Європарламенту до співпраці в створенні міжнародної платформи з деокупації Криму.
  • 26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав указ, яким доручив уряду організувати й запустити Кримську платформу, а також реалізувати заходи для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав мешканців тимчасово окупованого Криму. Також президент затвердив персональний склад Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні установчого Саміту Кримської платформи, до якого увійшли керівники центральних органів виконавчої влади, Офісу президента, а також Меджлісу кримськотатарського народу.