Апеляційний суд зняв зі Стерненка обвинувачення в розбої і призначив умовне покарання за незаконне поводження зі зброєю

Влада
Сергій Стерненко у Приморському суді Одеси, 23 лютого 2021 року Фото: hromadske.ua

Одеський апеляційний суд зняв з колишнього лідера місцевого осередку «Правого сектора» Сергія Стерненка обвинувачення за статтею про розбійний напад на депутата Лиманського селищної ради Сергія Щербіча і призначив активісту умовне покарання за статтею про незаконне поводження зі зброєю. Стерненко оскаржуватиме це рішення у Верховному суді.

Відповідне рішення суд оголосив 31 травня, розглянувши по суті апеляцію на вирок активістам Сергію Стерненко і Руслану Демчуку у справі про викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербіча, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Вирок Приморського районного суду Одеси щодо Стерненка … скасувати в частині засудження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу (розбійний напад – ред.) і закрити в цій частині провадження у зв’язку з невстановленням достатніх доказів провини … Звільнити Стерненка … від відбування покарання за ч. 1 ст.263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю – ред.) з випробувальним терміном в 1 рік», – йдеться у вироку апеляційного суду.

У свою чергу Стерненко заявив, що оскаржить рішення Одеського апеляційного суду у Верховному суді.

«Ми будемо оскаржувати сьогоднішній вирок у Верховному суді», – написав активіст в мікроблозі Twitter.

«Думаю, прокурори Венедиктової подадуть скаргу теж, і будуть наполягати на 7,3 роках позбавлення волі з конфіскацією», – додав він.

Нагадаємо:

  • 23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси призначив колишньому лідеру місцевого осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі щодо нібито викрадення ексдепутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича у 2015 році. Прокуратура інкримінувала їм розбійний напад, викрадення людини, а також незаконне зберігання вогнепальної зброї. Сергій Стерненко та Руслан Демчук провину не визнали.
  • 5 березня 2021 року Стерненко подав апеляцію на судовий вирок, яку передали на розгляд до Одеського апеляційного суду. Пізніше Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт Стерненку і Демчуку у справі про викрадення Сергія Щербіча.