В зоні ООС внаслідок обстрілів окупантів загинув український боєць

Новини

На Донбасі минулої доби внаслідок обстрілів російських окупантів в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) загинув український військовослужбовець.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Протягом минулої доби, 19 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 7 обстрілів і 2 прольоти БПЛА … В результаті обстрілів противника один військовий дістав вогнепальне поранення несумісне з життям», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у напрямку Новоолександрівки російські найманці вели вогонь зі стрілецької зброї. Біля Кримського противник обстрілював українські позиції з мінометів 120-го калібру.

Неподалік Нью-Йорку ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Поблизу Невельского та Новозванівки окупанти застосовували станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

В районі населеного пункту Красногорівка збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля Південного найманці обстрілювали українські позиції з ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10», а на Донеччині – ворожого безпілотного літального апарату типу «квадрокоптер» з перетином лінії розмежування.

«На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо: