ЗСУ зупинили окупантів у напрямку Дніпропетровщини зі сторони Балаклії — Генштаб

Війна

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомляє оперативну інформацію щодо російського вторгнення.

Українські десантники зупинили колони противника, що намагалися висунутися у бік Дніпропетровщини зі сторони Балаклії. На Сіверщині проводиться операція з оборони Чернігова.

На Волинському напрямку здійснюється підготовка до захисту державного кордону.

На приморському напрямку — здійснюється оборона пунктів базування, морських портів на Чорному морі. У Миколаївській області було сплановано та реалізовано захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України зосередилося на відбитті ракетно-авіаційних ударів противника, протиповітряному прикритті важливих (критичних) об’єктів України та угруповань військ.

Станом на 6:00, 6 березня, втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків та вертольотів.

Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ.

Нагадаємо:

  • Радник глави Офісу президента Олексій Арестович закликав всіх українських захисників пам’ятати про необхідність дотримуватись положень Женевської конвенції та гуманно поводитися з російськими полоненими: «Ми — воїни світла, ми не фашисти».