З Мелітополя окупанти випускають людей лише у Крим – Федоров

Новини
Іван Федоров, міський голова Мелітополя Фото: wikipedia.org

В окупованому російськими військами Мелітополі наразі залишається близько 70-75 тисяч жителів. Російські окупанти вільно випускають людей тільки у Крим.

Про це сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону, передає УП.

«За моїми оцінками, близько 70 -75 тисяч людей наразі залишаються на території Мелітополя. Окупанти роблять все, щоб люди не виїжджали з міста. Ми розуміємо, що їм потрібні заручники. Усіх відпускають лише на Крим. Кажуть, що туди можна доїхати без проблем, але наші люди не хочуть їхати в Крим. Вони хочуть їхати в Україну», – сказав Федоров.

Міський голова повідомив, що у Мелітополі збирається евакуаційна колона біля пожежної частини, і є надія, що близько 1,5-2 тисяч громадян 1 квітня зможуть евакуюватися з Мелітополя до Запоріжжя.

Як повідомлялося, РФ веде інформаційну блокаду у Мелітополі – російські окупанти відключили інтернет та мобільний зв’язок. Крім того, окупанти не дають проїхати гуманітарним конвоям і вимагають запровадити навчання у школах та дитячих садках за «російською програмою».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa