Байден уточнив, чому назвав геноцидом війну Росії та дії Путіна в Україні

Новини
Байден
Президент США Джо Байден Фото: AP

Президент США Джо Байден заявив, що кількість доказів геноциду РФ в Україні стає дедалі більшою, а глава Росії Володимир Путін намагається знищити ідею навіть бути українцем.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому.

«Я назвав це геноцидом. Стало все зрозумілішим і зрозумілішим, що Путін просто намагається знищити ідею навіть бути українцем.

А кількість доказів стає все більше. Це не так, як минулого тижня. Йдеться в буквальному сенсі про жахливи речі, які росіяни зробили в Україні. І ми будемо дізнаватися все більше і більше.

І ми дозволимо юристам вирішувати на міжнародному рівні, чи відповідає це вимогам, але мені так здається», – сказав Байден.

У березні 2022 року Байден назвав Путіна воєнним злочинцем та диктатром.

Як повідомлялось, 26 березня президент США Джо Байден зустрівся з українцями у Варшаві, які опинилися там через розв’язану Росією війну проти України. Перед цим пройшла зустріч між американськими та українськими керівниками зовнішньополітичних відомств, Ентоні Блінкеном та Дмитром Кулебою, міністрами оборони, Ллойдом Остіним та Олексієм Резніковим, в якій також взяв участь Джо Байден.

Президент України Володимир Зеленський 4 квітня приїхав у місто Буча Київської області, у якому після звільнення від російської окупації знайшли сотні тіл вбитих цивільних осіб. Він і обвинуватив війська РФ у воєнних злочинах та геноциді.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter