Російські військові не змогли забезпечити суттєве просування на Донеччині – розвідка Британії

Новини
Українські артилеристи ведуть вогонь з САУ 2С1 «Гвоздика» Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

рф не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування на Донеччині.

Про це йдеться огляді міноборони Британії.

рф продовжувала зосереджувати зусилля на зміцненні оборони на півдні України. Незважаючи на зміщення зусиль, рф продовжувала атакувати українські позиції на Донеччині.

Найуспішнішим напрямком наступу рф на Донеччині за останні 30 днів став бахмутський. Проте навіть тут за цей час російськім військовим вдалося просунутися лише на 10 км.

На інших ділянках Донбасу, куди рф намагалася прорватися, її сили за 30 днів не просунулися більше ніж на 3 км. Це значно менше, ніж вони планували.

«Незважаючи на інтенсивне використання артилерії в цих районах, рф не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування вперед», – наголошується в огляді.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter