У 11 областях застосовані аварійні відключення електроенергії

Новини
электричество
Фото: РБК-Украина

Через перевищення ліміт в 11 областях були застосовані аварійні відключення електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Зазначається, що наразі споживання електроенергії нижче, ніж учора, через потепління та вихідний день. Однак дефіцит потужності в енергосистемі зберігається, найбільше – у ранкові та вечірні години.

В Укренерго нагадують, що значний дефіцит електроенергії є наслідком масованих ракетних атак росіян по енергетичній інфраструктурі.

Зранку росіяни вчергове обстріляли об’єкти енергетичної інфраструктури. Наразі наслідки усуваються.

«До всіх областей доведені ліміти споживання, які діють протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00. Наразі ліміти перевищені вже в 11 областях, внаслідок чого застосовані аварійні відключення», – йдеться в повідомленні.

Додається, що кожний оператор системи розподілу у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту.

Перелік операторів можна тут.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.