Зеленський закликав світ надати Україні більше зброї для звільнення захоплених РФ територій

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав світову спільноту надати Україні зброю задля сприяння в звільненні від РФ тимчасово окупованих територій, у тому числі Криму.

«Наша ціль – деокупувати всі наші території. Крим – це наша земля, це наша територія, це наше море і наше горе. Дайте нам вашу зброю – ми повернемо наше», – сказав Зеленський під час Українського сніданку в Давосі.

Президент наголосив, що РФ має можливість добровільно вийти з усіх територій України, окупованих із 2014 року.

Президент наголосив, що Україна робила все, щоб звільнити свої території дипломатією, а «мирні переговори – це ще не мир».

Після кількох місяців обговорень з українськими офіційними особами адміністрація президента США Джо Байдена починає визнавати: Києву може знадобитися сила, щоб завдати удару по російськім цілям у тимчасово окупованому Криму, навіть якщо такий крок збільшить ризик ескалації, повідомляє The New York Times із посиланням на кількох офіційних осіб США, які говорили на умовах анонімності.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.