У лютому-березні будуть активні бойові дії на Донбасі – ГУР

Новини
Представитель ГУР Минобороны Украины Вадим Скибицкий

Заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький прогнозує, що у найближчі два місяці триватимуть активні бойові дії у Донецькій і Луганській областях.

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Так, лютий-березень будуть активні бойові дії, і саме в Луганській і Донецькій областях», – сказав він.

Він зазначив, що начальник генштабу РФ і нещодавно призначений командувачем військ в Україні Валерій Герасимов досі не виконав завдання з окупації цих регіонів.

Крім того, представник ГУР зауважив, що розвідка бачить перекидання 2-ї механізованої дивізії 1-ї танкової армії з Білорусі, тому не виключає нової спроби загарбників зайти на територію України через кордон на Куп’янському напрямку.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.