Українські захисники вночі знищили 24 дрони-камікадзе Shahed, запущені росіянами

Новини
Дрон-камікадзе «Shahed-136» в небі над Києвом, 17.10.2022 Фото: Reuters

Українські військові знищили всі 24 дрони-камікадзе іранського виробництва, якими РФ атакувала територію України.

Про це повідомляє командування Повітряних Сил ЗСУ.

«У ніч на 26 січня російські окупанти відновили атаки України дронами-камікадзе іранського виробництва «Shahed-136/131. Пуски ударних БпЛА здійснювались із східного узбережжя Азовського моря. За попередніми даними, противник застосував 24 «Шахеди». Усі 24 – знищено зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією, мобільними вогневими групами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами ППО інших складових Сил оборони України», – ідеться в повідомленні.

Повідляється, що переважну кількість дронів-камікадзе було знищено в центрі країни – у зоні відповідальності повітряного командування «Центр».

У Київській міській військовій адміністрації повідомили про збиття над Києвом близько 15 Shahed.

«Вночі Київ зазнав чергового повітряного нападу ворога. В повітряному просторі було збито близько 15 ворожих БпЛА. Попередньо, без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури», – повідомив очільник КМВА Сергій Попко.

Як повідомлялось, Україну в ніч із 1 на 2 січня 2023 року знову атакувала Росія іранськими дронами-камікадзе. 2 січня знищили всі 39 дронів-камікадзе «Shahed-131/136», два типу «Орлан-10» та ракету Х-59, які Росія використала для атаки по українській території.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.