РФ створює умови для початку наступу у найближчі місяці – Інститут вивчення війни

Новини
войска РФ

РФ створює умови для початку наступальних дій у найближчі місяці. Ймовірно, цей сценарій буде розгорнуто в Луганській області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики навели заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга від 30 січня про те, що немає жодних ознак того, що Москва готується до мирних переговорів, і що все вказує на протилежне.

У звіті зазначається, що, за його словами, Росія може мобілізувати до 200 тисяч військовослужбовців і продовжує закуповувати зброю та боєприпаси шляхом збільшення внутрішнього виробництва і партнерства з авторитарними державами, такими як Іран і Північна Корея.

Фахівці також нагадали слова голови Ради резервістів Збройних сил України Івана Тимочка, який поінформував, що окупанти посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках очікуваного наступу.

«Заяви Столтенберга та Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські війська створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області в найближчі місяці», – підкреслили в Інституті вивчення війни.

Окрім цього, як стверджують аналітики, російські військові блогери продовжили говорити, що створюються умови для наступу РФ, і Москва залучила «ще не всі резерви».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.