У Білорусі розпочинаються нові спільні військові тренування з РФ

Новини
Беларусь

Білорусь починає спільне з РФ штабне тренування Об’єднаного командування регіонального угруповання військ (сил).

Про це повідомило міноборони Білорусі.

Як зазначається, протягом тижня представники військових відомств двох держав відпрацюють питання спільного планування застосування військ на основі досвіду збройних конфліктів останніх років на тему: «Прийняття рішення щодо застосування регіонального угруповання військ (сил) в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави».

«Комплекс спільних заходів оперативної підготовки спрямований на підвищення сумісності органів військового управління двох держав і є черговим етапом підготовки до спільного оперативного навчання «Щит Союзу – 2023», яке пройде на території Російської Федерації у вересні 2023 року», – йдеться у повідомленні.

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляла, що спільні навчання збройних сил Білорусі та РФ продовжаться принаймні до кінця січня. Водночас на окремих полігонах навчання тривають безперервно з 29 квітня 2022 року.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter