У соцмережах повідомляють про вибухи поблизу військового аеродрому Бельбек у Криму, окупанти запевняють, що «все спокійно»

Новини
Вибухи над Севастополем 16 січня 2023 року Фото: t.me/chp_sevastopol

У соціальних мережах повідомляють про вибухи поблизу військового аеродрому Бельбек в окупованому Криму біля Севастополя. Фото чи відео поки не публікували.

Так званий «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв заявив: «У пабликах знову пишуть про якийсь вибух у районі аеродрому. Це брехня. На зовнішньому рейді триває тренування корабельних розрахунків. У місті все спокійно».

16 лютого 2023 року у небі над окупованим Севастополем фіксували гучні вибухи. Окупанти заявили про «успішну роботу російської ППО», звинувативши Україну в атаці безпілотниками.

Аеродром Бельбек розташований на північному заході Севастополя. З 1990-х років на ньому базувалася 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувалися цивільні рейси з перевезення пасажирів. З 2002 року «Аеропорт «Бельбек» отримав статус міжнародного.

Після окупації Криму в 2014 році аеродром Бельбек обслуговував виключно військово-космічні сили РФ і цивільні рейси не здійснювалися. На аеродромі дислокується 38-й винищувальний авіаційний полк ВПС Росії, на озброєнні якого знаходяться літаки Су-27, модернізовані Су-27СМ, навчально-бойові Су-27УБ та двомісні винищувачі Су-30М2, а також Севастопольський авіаційно-рятувальний центр МНС Росії.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.