Бойовики застосували в зоні АТО заборонені міномети

Донбас

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 11 лютого, дев’ять разів прицільно обстріляли позиції українських військових на Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Протягом минулої доби терористи били по позиціях бійців Збройних сил України з мінометів різних калібрів, порушуючи Мінські домовленості, передає Центр журналістських розслідувань.

На донецькому напрямку вся вогнева активність окупантів зосередилася на приморській ділянці. Так, міномети калібрів 120 мм і 82 мм вони застосовували поблизу Талаківці, супроводжуючи обстріли вогнем з озброєння БМП. А в районі Водяного і Широкино терористи били з мінометів різних калібрів. Крім того, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь в передмісті Авдіївки.

На луганському напрямку терористи активно порушували режим «тиші» вдень і вночі, обстрілюючи позиції сил АТО поблизу Зайцеве з озброєння БМП, гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.