Бойовики застосували проти ВСУ важку артилерію і міномети

Донбас

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 13 лютого, 14 раз прицільно обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Минулої доби відзначилися певним загостренням ситуації на сході України. Терористи збільшили кількість і інтенсивність обстрілів. Найбільш активно вони порушували режим «тиші» в темну пору доби.

На луганському напрямку в епіцентрі вогневого протистояння виявилася Світлодарськ дуга. Тут окупанти били по позиціях бійців ВСУ в районі Троїцького з артилерійських установок калібру 122 мм. У цьому ж районі вони неодноразово вели вогонь з мінометів калібрів 120 мм і 82мм, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Обстріли позицій сил АТО поблизу Троїцького тривали більше п’яти годин, бойовики випустили близько 150 снарядів і мін. Вогнева активність терористів фіксувалася і поблизу Луганського, де вони випустили понад 60 мін калібру 120 мм і 82 мм. Бойовики супроводжували ці обстріли вогнем з гранатометів різних видів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Новозванівка і Попасній бандформування били з мінометів калібру 82 мм. Крім того, зі стрілецької зброї і гранатометів вони обстрілювали захисників майорських, Зайцеве і Станиці Луганській.