За добу українські військові знищили трьох і поранили дев’ятьох терористів на Донбасі

Донбас
АТО ООС

Терористи в минулу добу, 7 серпня, 36 раз обстріляли позиції українських військових на Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій бійців операції Об’єднаних сил не припиняються. Ситуація на сході України залишається під контролем ЗСУ.

За ніч 8 серпня бандформування двічі обстріляли позиції бійців ЗСУ поблизу Кримського і Широкино. Важке озброєння для обстрілів не застосовувалося. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в результаті бойових дій знищено три окупанта, ще дев’ять отримали поранення.

Напередодні терористи вели прицільний вогонь по захисникам Станиці Луганській, Кримського, Малинового, Новозванівка, Троїцького, Луганського, Новолуганське, Світлодарська, Дослідного, Мар’їнки, Красногоровки, Гнутове, Лебединського, Павлопіль, Водяного і Широкино. Для обстрілів вони застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У районах Кримського, Новолуганське, Лебединського та Широкино окупанти били по позиціях українських військових із заборонених Мінську домовленостями мінометів калібру 82 мм. Всього за добу в зоні ООС зафіксовано 15 ворожих обстрілів з використанням важкого озброєння.