Сенатор Маккейн знову закликав до поставок летального зброї Україні

Влада

Сенатор-республіканець Джон Маккейн в черговий раз закликав президента Дональда Трампа почати поставки летальних озброєнь Україні.

Про це повідомило видання The Hill, передає Центр журналістських розслідувань.

“Сполученим Штатам давно пора було надати Україні оборонне летальну озброєння для стримування і захисту від подальшої російської агресії”, – йдеться в заяві сенатора, приуроченому до візиту до Києва глави Пентагону Джеймса Меттіса.

Сенатор зазначив, що після оголошення нової стратегії США в Афганістані у Трампа “з’явилася можливість зробити те ж саме щодо України”.

На думку Маккейна, поставки летального зброї в Україні “не суперечать мирної резолюції, що стосується конфлікту”.

“Поки буде зберігатися нинішній статус-кво, у Росії не буде причин міняти свою поведінку, і ми можемо очікувати тільки більш серйозного втручання і нових смертей”, – підкреслив сенатор.

Нагадаємо, Україна на даний момент отримала летальну зброю тільки від Литви.

У 2016 році Литва поставила Україні 146 великокаліберних кулеметів, вироблених ще за часів СРСР. Ці кулемети перебувають на озброєнні Збройних сил України і використовуються в протистоянні російської агресії в Донбасі.

У квітні міністр оборони Литви Раймундас Каробліс сказав, що Литва готова продовжувати поставки зброї Україні після ревізії своїх арсеналів. За його словами, Литва в 2015-2016 роках постачала Україні зокрема, важкі кулемети і амуніцію радянських часів, які не були настільки необхідними литовським Збройним силам.