Зниклий в Білорусі українець Гриб може знаходитись в ФСБ в Краснодарі – ЗМІ

Життя

Громадян України, 19-річний син українського офіцера-прикордонника Павло Гриб, який пропав у білоруському Гомелі і ймовірно був викрадений російськими спецслужбами, може перебувати в Управлінні ФСБ по Краснодарському краю РФ.

Про це повідомляє білоруська служба «Єврорадіо», передає Центр журналістських розслідувань.

За неофіційною інформацією видання, Павло Гриб дійсно знаходиться в російському Краснодарі, в місцевому управлінні ФСБ.

«Але офіційно нам цього не підтвердили. Хоча і не спростували. Прес-офіцер УФСБ РФ по Краснодарському краю настійно порадив дзвонити за коментарями до Москви», – повідомили журналісти.

Російський адвокат Марк Фейгін в інтерв’ю виданню також висловив думку, що Павло Гриб може з’явиться в будівлі Управління ФСБ по Краснодарському краю.

«Такі випадки вже були. Потім людина виникала в Росії і робилося заява з боку ФСБ, що людина сама переїхала кордон. Сама, добровільно приїхала на територію Росії і сама здалася російській владі, так як дізналась, що знаходиться в розшуку», – сказав Фейгіін.
«Схема, яка буде застосована для пояснення того, як цей хлопець, якщо це все ж з’ясується, виявився на території Росії, буде подібною. Вона буде абсурдною за змістом і такою же абсурдною по формі. Зроблять заяву, що він сам перетнув кордон. Будуть всі говорити, що це нелогічно, що повірити в це неможливо, так як потреби самому їхати здаватися в нього ніякої не було – нікого це хвилювати в Росії не буде», – зазначив адвокат.

Фейгін також не виключив, що причиною викрадення Гриба став арешт в Україні взятого в полон на Донбасі російського контрактника Віктора Агєєва. За його словами, ФСБ зараз «хапає всіх, до кого може дотягнутися, щоб зібрати хорошу цифру для обміну».

27 серпня колишній український офіцер, а нині військовий капелан Ігор Гриб заявив, що його 19-річний син Павло 24 серпня поїхав в Білорусь і пропав. Гриб дізнався, що його син знаходиться в російському розшуку за звинуваченням у терористичній діяльності. Інформацію про затримання в правоохоронних органах Білорусі батькові не підтвердили. Гриб впевнений, що юнака викрала ФСБ РФ через його патріотичних поглядів, виманивши його на територію Білорусі за допомогою дівчини-росіянки.

Посольство України в Мінську направило ноту в МЗС Білорусі, щоб з’ясувати місцезнаходження Павла Гриба.

29 серпня 17-річна росіянка з Сочі зізналася, що запросила українця Павла Гриба в Білорусь під тиском співробітників ФСБ.