На військовому полігоні в РФ перед візитом Путіна снаряд з танка підірвав п’ятьох строковиків та офіцера

Життя

П’ятьох строковиків і офіцера порвав снаряд на полігоні під Лугою. На наймасштабніші навчання в РФ чекали Володимира Путіна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Фонтанка.ру.

О 12 годині 24 хвилини з танка Т-72 вилетів бойової 125-міліметровий снаряд. Через пару кілометрів він і накрив інженерний взвод, йдеться в повідомленні.

На місці загинув 20-річний рядовий Андрій Вітте з Пермського краю. Командиру інженерного взводу – старшому лейтенанту відірвало руку, а в лікарні довелося ампутувати ногу. І ще четверо бійців за призовом доставлені у Військово-медичну академію Петербурга, в ЦРЛ Луги і госпіталь при полігоні.

«До вечора 7 вересня на полігон під Лугою з’їхалися: співробітники Військового слідчого відділу по гарнізону Великий Новгород; оперативники Управління військової контррозвідки УФСБ по Петербургу і Ленобласті; військова поліція; офіцери різних інспекцій Міноборони. Плюс їх начальство, плюс генерали взагалі», – пише видання.

«Полігон під Лугою – це територія площею 96 тисяч гектарів. На ній за останній місяць зібрано колосальну кількість видів військ і техніки. Збір такої великої угруповання військ – частина підготовки наймасштабніших за останні роки спільних навчань Росії і Білорусії «Захід-2017». Вони пройдуть з 14 по 20 вересня на території двох країн. Планується участь 13 тисяч військовослужбовців, в тому числі авіації. У західній пресі навіть з’явилася версія про те, що вчення послужать репетицією вторгнення в країни Балтії», – пише видання.

Як повідомив «Фонтанці» один з учасників розслідування, «там нема про що рикошетити». Але до півночі 8 вересня відомство продовжує чіплятися: «при проведенні планових стрільб з танка один зі снарядів відхилився від траєкторії після дотику із землею (рикошету) і вибухнув».

За даними видання, крім численних генералів на полігоні помічені співробітники ФСО (Федеральної служби охорони). Вони контролюють будівництво трибуни, іншими словами – пункт спостереження за командно-штабними навчаннями, які 20 вересня завершать «Захід-2017».

Планувалося, що Путін прибуде на фінал російсько-білоруських навчань.