Росіянина звинувачують в екстремізмі через цитати з «Незнайки на Місяці»

Життя

Адміністратора краснодарського паблік “Радикальні мрійники” у “ВКонтакте” Михайла Малахова викликали в прокуратуру на допит через “ознак екстремізму”, після того, як він опублікував в соціальній мережі скріншот з книги “Незнайка на Місяці”.

Про це повідомляє ресурс “Відкрита Росія”, передає Центр журналістських розслідувань.

Відзначається, що слідчий повідомив Малахову, що на нього надійшов донос. У його пості, опублікованому ще 28 березня, де наведена цитата з тексту книги “Незнайка на Місяці” Миколи Носова, нібито містяться ознаки екстремізму. У прокуратурі впевнені, що подібний текст “розпалює ненависть до соціальної групи “поліцейські”.

Малахов розповів виданню, що був збентежений подібним інтересом до нього правоохоронців і повідомив, що за його публікації збираються проводити лінгвістичну експертизу.

За його словами, він не розуміє чому “Незнайка” викликав такий інтерес у працівників прокуратури, тим більше, що паблік “Радикальні мрійники”, де був опублікований уривок з дитячої книги, налічує не більше 300 осіб.

“У цій групі не дуже багато людей, я веду її швидше для себе. У моїй країні багато чого заборонили і заборонять ще: кілька неохайних слів – і ось ти вже екстреміст. Тому і назва така: за мрії у нас поки ще не саджають, навіть якщо вони радикальні”, – розповів Малахов.

Він запевняє, що не знає, хто міг написати на нього заяву. Каже, що ніколи не брав участі в опозиційних мітингах.

Поки росіянин боїться йти на виклик в прокуратуру, особливо без адвоката.

Пізніше в прес-службі прокуратури Краснодарського краю виданню “Новая газета” заявили, що правоохоронці не викликали на допит адміністратора паблік “Радикальні мрійники” в соціальній мережі “Вконтакте” Михайла Малахова і ніякої перевірки стосовно нього прокуратура не проводить.