У Херсоні перевізники оголосили страйк: жителі міста не можуть дістатися до роботи і навчання

Життя

У Херсоні пасажироперевізників оголосили страйк і вранці в понеділок, 23 жовтня, не вивели автобуси на маршрути. Перевізники протестують проти відміни рішення виконкому про вартість квитків у 5 гривень.

На зупинках громадського транспорту скупчилося багато людей, які намагаються дістатися на роботу чи навчання. Повідомляється, що неможливо викликати і таксі: очевидно, що служби не справляються з напливом замовлень, передає кореспондент  Центру журналістських розслідувань.

Страйк маршрутників оголошена у зв’язку з тим, що на сесії в п’ятницю, 20 жовтня, міськрада Херсону скасувала рішення міського виконкому про підвищення ціни на проїзд в автобусах до 5 гривень і повернула колишню вартість квитків – 3 грн. Цим же рішенням знижена і ціна проїзду в тролейбусах – з 2,5 до 1,25 гривень.

Ціна у 5 гривень за проїзд у маршрутках Херсона протрималася лише кілька днів, вона діяла з 16 жовтня.

Нагадаємо, що 1 лютого водії маршрутних таксі влаштували транспортний колапс у Херсоні, організувавши страйк. З майже 600 транспортних засобів на свої маршрути вийшло менше 200.

Пізніше представники влади повідомили, що вони зуміли досягти низки домовленостей з перевізниками, і до вечірнього часу пік водії вийшли на маршрути.