Негода «відрізала» шлях до популярного українського курорту

Життя

Доїхати з Арабатської стрілки до Генічеська наразі неможливо через негоду та бездоріжжя. Голову Генічеської РДА , який має будинок на Арабатці, на роботу доставляли пожежним автомобілем.

Про це повідомляє сайт Щасливцевської сільської ради, передає Центр журналістських розслідувань.

«В ніч з 26 на 27 лютого на Арабатській стрілці піднявся сильний вітер. У зв’язку з погодними умовами, не доїжджаючи до Генічеська, дорогу між двома мостами залило повністю, що призвело до утруднення руху транспорту. У даний час транспортне сполучення між Арабатською стрілкою та Генічеськом припинено. За інформацією Гідрометцентру, пориви вітру досягають до 25 метрів у секунду, та вже під вечір вітер повинен стихнути. Шановні жителі Арабатської стрілки і гості, які прибули на Стрілку, просимо утриматися від поїздок та перечекати погоду вдома або в гостях», – пише видання.

Доїхати з Арабатської стрілки до Генічеська наразі неможливо, фото: arabat-rada.gov.ua

фото: arabat-rada.gov.ua

Як пише видання Новий візит, в ніч з 26 на 27 лютого на території Генічеського району значно погіршилися погодні умови: через сильний східний вітер між мостами змиває дорогу Генічеськ – Стрілкове. Рівень води на дорозі – близько 1 метра.

«Транспортне сполучення з населеними пунктами Арабатської стрілки припинено. Один автомобіль змило в сторону Сиваша, коли водій ризикнув проїхати по затопленій дорозі. Генічеською рятувальникам вдалося витягнути автомобіль. За допомогою спецтехніки на материк намагаються переправити главу Генічеської РДА Олександра Воробйова, який застряг на Арабатці і не може проїхати на робоче місце. До вечора очікується зміна напрямку вітру», – пише видання.

Як відзначили в Гідрометцентрі, негода в Україні може привести до порушень в роботі об’єктів інфраструктури. Як наголошується, в Україні в результаті впливу активних циклонів до 1 березня 2018 року очікуються складні погодні умови.