Снігопад на Херсонщині: в області оголошено штормове попередження

Життя

27 лютого Херсонський обласний центр з гідрометеорології попередив про червоний рівень небезпеки. Погіршення погодних умов фіксують по всій території області: сильний сніг, хуртовини, на автошляхах ожеледиця. Через непогоду знеструмлене м. Генічеськ.

Про це повідомляють херсонські кореспонденти Центру журналістських розслідувань. За даними Херсонобленерго без електропостачання частково знаходиться м. Генічеськ. На дорогах чергують рятувальники.

“Наразі на цілодобовому чергуванні від Головного управління ДСНС України у Херсонській області знаходиться 44 одиниці техніки та 156 чоловік особового складу, оперативна група та допоміжна техніка високої прохідності, яка готова до функцій за призначенням”, – повідомила Квіта Заобурна, начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Квіта Заобурна, начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Херсонській області

Вже зафіксовано одиничні випадки надання допомоги рятувальниками водіям на дорогах     Новотроїцького, Генічеського районів та у Корабельному районі м. Херсон.

“О 09:35 до диспетчерської служби ГУ ДСНС у Херсонській області почали надходити дзвінки з повідомленнями, що на площі Корабелів у Херсоні застрягли у заметах три великогабаритні вантажівки. Через сильну засніженість, ожеледь та насичений рух фури самотужки виїхати не могли. Більше години рятувальники розтягували автомобілі за допомогою буксировочного тросу”, – повідомила Квіта Заобурна.

Органами влади та місцевого самоврядування по всій області зорганізовано роботу 50 пунктів обігріву.

фото: investigator.org.ua

28 лютого та 1 березня, внаслідок впливу активного циклону очікується ще більше погіршення погоди. Рятувальники  радять без нагальної потреби не виходити з дому, обмежитися в пересуванні на транспортних засобах.

Як повідомлялось, наразі неможливо доїхати з Арабатської стрілки до Генічеська. Дорогу між двома мостами залило водою. Голову Генічеської РДА, який має будинок на Арабатці, на роботу доставляли пожежним автомобілем.