Масштабний мітинг в РФ: після пожежі в ТРЦ жителі Кемерово прорвалися до будівлі обладміністрації й вимагають відставки влади

Життя

На центральну площу російського Кемерово уранці 27 березня прорвалися понад дві тисячі осіб, які хочуть притягнути до відповідальності влади через пожежу в торговому центрі «Зимова вишня».

Трансляцію з місця подій веде телеканал Russia Today, передає Центр журналістських розслідувань.

Мітингувальники знесли огорожі, виставлені поліцейськими, і підійшли впритул до будівлі обласної адміністрації, відзначило місцеве видання VSE42.Ru. Жителі міста прийшли з портретами загиблих під час пожежі і вимагають відставки губернатора регіону Амана Тулєєва. За даними видання, президент РФ Володимир Путін рано вранці приїхав в Кемерово і відвідає стихійний меморіал біля згорілого торгового центру, але з журналістами спілкуватися нібито не має наміру.

Пожежа в чотириповерховому торговому центрі в Кемерово стався 25 березня. Згідно із заявою місцевої влади, загоряння виникло в дитячій батутними кімнаті. За даними міністерства надзвичайних ситуацій РФ на 26 березня, в результаті події загинули 64 людини, в тому числі дев’ять дітей. Є зниклі безвісти.

«Медуза» повідомляла, що в будівлі не спрацювала пожежна сигналізація, тому співробітникам торгового центру довелося самим сповіщати відвідувачів. Деякі з них виявилися відрізані від виходів, вони стрибали з вікон або вибиралися на дах, звідки їх рятували пожежники.

За фактом інциденту слідком РФ порушив кримінальну справу за ст. 109, 219 і 238 (заподіяння смерті з необережності; порушення вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб; надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки) Кримінального кодексу РФ.