У Херсоні пройшла акція на підтримку політв’язня Олега Сенцова

Життя
Акція в Херсоні на підтримку Олега Сенцова фото: investigator.org.ua Акция в Херсоне в поддержку Олега Сенцова фото: investigator.org.ua

У четвер, 24 травня, у Херсоні на плoщі Cвoбoди провели акцію на підтримку незаконно заcудженoгo в Рocії українського кінoрежиcера, кримчанина Олега Сенцова.

Близько сотні людей вийшли до будівлі обласної державної адміністрації з прапорами та портретами Олега Сенцова, повідомляють кореспонденти Центру журналістських розслідувань.

“Представники громадських об’єднань вирішили звернутися до керівництва держави та до світової спільноти адже дійшли висновку, що, очевидно, щось в стратегії боротьби за визволення Сенцова не так. Треба змінювати підходи на рівні держави, треба потужніше тиснути на ворога”, – заявив Валерій Долина, голова Херсонської обласної організації Спілки журналістів України.

Валерій Долина, голова Херсонської обласної організації Спілки журналістів України фото: investigator.org.ua

Акція в Херсоні на підтримку Олега Сенцова фото: investigator.org.ua

Акція в Херсоні на підтримку Олега Сенцова фото: investigator.org.ua

Акція в Херсоні на підтримку Олега Сенцова фото: investigator.org.ua

Як повідомлялося, акції на підтримку політв’язня Кремля Сенцова пройшли 22 травня під Адміністрацією президента України у Києві та 24 травня біля будівлі посольства РФ в Україні.

Нагадаємо, до чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в РФ, активісти по всьому світу проведуть акцію з вимогою до Володимира Путіна звільнити незаконно засудженого українського режисера, кримчанина Олега Сенцова.

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів посилити тиск на РФ для звільнення українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив голодування, перебуваючи у колонії російського міста Лабитнангі.

Незаконно засуджений на території РФ український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов готовий голодувати до фатального результату, якщо його умови не будуть виконані, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії. 

Міністерство закордонних справ України розглядає всі можливі варіанти для звільнення Сенцова.

У РФ понад 130 діячів науки і культури виступили з вимогою звільнити незаконно засудженого українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування.

Український політв’язень Олександр Кольченко, який незаконно засуджений в РФ і знаходиться колонії російського міста Копейськ, заявив, що готовий підтримати голодування Олега Сенцова.