Джемілєв закликав Сенцова припинити голодування

Життя
Олег Сенцов

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв закликав незаконно засудженого в РФ українського режисера, кримчанина Олега Сенцова припинити безстрокове голодування, яку той оголосив 14 травня.

Про це 24 травня Джемілєв сказав в ефірі «Голосу Америки», передає Центр журналістських розслідувань.

«Щоб говорити про беззаконня, яке твориться на окупованих територіях щодо ув’язнених, я думаю, для цього немає необхідності голодування і не варто було б вмирати в російських застінках. Я б хотів від усього серця запропонувати Олегу, щоб він припинив голодування. Таких мужніх людей, як Олег, треба говорити правду, не так вже й багато. Тому збереження життя цих людей дуже важливо. Такі люди потрібні в Криму», – сказав Джемілєв.

Раніше в Торонто Джемілєв також закликав Сенцова припинити голодування.

Як повідомлялося, акції на підтримку політв’язня Кремля Сенцова пройшли 22 травня під Адміністрацією президента України у Києві та 24 травня біля будівлі посольства РФ в Україні.

Нагадаємо, до чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в РФ, активісти по всьому світу проведуть акцію з вимогою до Володимира Путіна звільнити незаконно засудженого українського режисера, кримчанина Олега Сенцова.

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів посилити тиск на РФ для звільнення українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив голодування, перебуваючи у колонії російського міста Лабитнангі.

Незаконно засуджений на території РФ український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов готовий голодувати до фатального результату, якщо його умови не будуть виконані, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії. 

Міністерство закордонних справ України розглядає всі можливі варіанти для звільнення Сенцова.

У РФ понад 130 діячів науки і культури виступили з вимогою звільнити незаконно засудженого українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування.

Український політв’язень Олександр Кольченко, який незаконно засуджений в РФ і знаходиться колонії російського міста Копейськ, заявив, що готовий підтримати голодування Олега Сенцова.