«Як РФ купувала чемпіонат світу з футболу»: в Брюсселі показали фільм

Життя

У бельгійському Брюсселі відбулася презентація документального розслідування про корупцію у ФІФА, яка дозволила проводити чемпіонат світу з футболу в РФ, яка веде збройну агресію проти України.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає Центр журналістських розслідувань.

Відзначається, що в найближчим часом фільм «Один кубок світу з футболу, одна війна, а скільки корупції?» (В оригіналі «One World Cup, One War, How Much Corruption?») покажуть на одному з українських, а також британських телеканалів.

Автор фільму британський журналіст-розслідувач Тім Уайт говорить про свою роботу наступне:

«Зараз в Україні триває війна. Очевидно, що все в світі розуміють, хто є агресором. І ця країна проводить Кубок світу… Як на мене, рішення надати Росії право провести Чемпіонат світу з футболу очевидно було корумпованим. Це зараз розслідується. І саме про це мій фільм».

Уайт зазначив, що добре пам’ятає, як Захід ввів санкції проти колишнього СРСР і бойкотував московські Олімпійські ігри 1980 року у відповідь на введення радянського військового контингенту в Афганістан.

«У відношенні Росії цього зроблено не було. ФІФА повинна була відкликати Кубок світу з цієї країни», – переконаний британський журналіст.

Він припустив: якби такі великі футбольні та економічно розвинені країни, які замовляють великі футбольні телетрансляції, як Іспанія, Великобританія, Німеччина, Італія, Нідерланди та інші, зайняли єдину позицію і натиснули на ФІФА, то організатор чемпіонату світу прийняв би правильне рішення.

Як повідомлялося, фракція «Зелених» у Європарламенті запустила акцію, яка повинна привернути увагу футбольних уболівальників до порушень прав людини в Росії.