Знайдену в Криму печеру з останками мамонтів закрили від цікавих кримчан і туристів

Життя

В окупованому Криму вхід в карстову печеру, виявлену поруч зі трасою «Таврида», закритий з метою безпеки.

Про це повідомила прес-служба будівельного управління АТ «ВАД», передає Центр журналістських розслідувань.

«Інформація про унікальний об’єкт під Білогірському – найдовшою печері в передгірному Криму з останками мастодонтів – спровокувала ряд спроб проникнення в неї громадян, які не мають відповідної підготовки, в даний час доступ до печери закритий», – повідомили в прес-службі.

Це – необхідний захід, яка покликана запобігти можливим нещасним випадкам у вигляді відсипки грунту і завалу проникли в печеру відвідувачів.

Невідому раніше кілометрову карстову печеру з останками двох мамонтів будівельники виявили в Криму при будівництві траси «Таврида» близько місяця тому.

У печері палеонтологи виявили кістки дорослого мамонта, мамонтеня і інших древніх тварин. На кістках видно сліди погриз, на стінах лігва – сліди кігтів. Печера створена напірними водами знизу. Складається з декількох магістральних галерей, з’єднаних між собою лабірінтовими переходами. Повсюдно відзначені висхідні купола і колодязі. Один з таких куполів був розкритий при виробництві дорожніх робіт. Розкритий вхід являє собою вертикальний колодязь загальною глибиною 14 метрів.

Нагадаємо, в окупованому Криму автотраса «Таврида», кошторисна вартість якої підвищилася в півтора рази, а завершення будівництва зрушила до 2020 року, до 2018 року буде споруджуватися в двухполосном варіанті і лише потім до неї додадуть ще дві смуги.