Адвокат зажадала перевести голодуючого Сенцова на лікування до Сімферополя

Життя
Олег Сенцов

Адвокат політв’язня Олега Сенцова Наталія Добрева закликала РФ перевести режисера на лікування до Сімферополя, для виконання рішення ЄСПЛ.

Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, передає Центр журналістських розслідувань.

«Від імені заявника… повідомляю РФ про бажану імплементацію рішення ЄСПЛ від 25 липня 2018 року. Заявник вважає, що отримає найбільш прийнятне для нього лікування, як наказує ЄСПЛ, в наступному стаціонарному медичному закладі: «Клінічний медичний багатопрофільний центр «Святого Луки», місто Сімферополь, бульвар Леніна 5/7», – йдеться в листі.

Зі свого боку режисер Сенцов написав на цьому листі, що не вірить в те, що йому дозволять цей переїзд.

«Спасибі за всебічну турботу, але мені навряд чи дозволять переїзд до Сімферополя. А якщо і дозволять, то не факт, що буде краще. А якщо і буде краще, то не факт, що мене туди довезуть живим. Мій стан не для транспортування зараз, так що я залишуся там, де я є», – написав Сенцов.

Режисер додав, що не збирається припиняти голодування.

Зі свого боку адвокат Дмитро Дінзе підкреслив, що його підзахисний не вірить в забезпечувальні заходи з боку РФ.

«Сенцов Олег не вірить в забезпечувальні заходи з боку Росії. Раніше його привозили до цивільної лікарні для обстеження і можливості приміщення в медичний заклад громадянського типу. Головний лікар, як дізнався кого до нього привезли, сказав, що прив’яже Олега до лікарняного ліжка, напханий його насильно медичними препаратами і штучним харчуванням. Якщо ж Олег відмовлятиметься, то трубу зі штучним харчуванням поставить в ніс, або рот, на крайній випадок в дупу. Ось такі лікарі в Росії бувають», – написав Дінзе.

Раніше адвокат Сенцова заявив, що стан режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації. У Росії оцінюють стан здоров’я політв’язня Сенцова як задовільний.