У Конгресі США закликали терористів Донбасу звільнити журналіста Асєєва

Життя
Станіслав Асєєв (Васін) Фото: Facebook Егор Фирсов

Група Конгресу США з питань свободи преси закликала терористів на Донбасі звільнити українського журналіста Станіслава Асєєва, який оголосив голодування. Заяву оприлюднили співголови групи, члени Палати представників Адам Шифф і Стів Чабот.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Радіо Свобода.

Конгресмени «глибоко стурбовані» тим, що терористи «ДНР» продовжують утримувати журналіста Станіслава Асєєва з червня 2017 року.

«Асєєв писав для декількох українських ЗМІ і для місцевого бюро Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа, і був одним з декількох незалежних журналістів, які залишалися в підконтрольному сепаратистам регіоні, щоб надавати об’єктивну інформацію», – йдеться в заяві конгресменів.

Також вони наголосили, що Асєєв на початку липня оголосив голодування, тому «його ситуація стає жахливою».

Як повідомлялось, 3 червня 2017 року в окупованому Донецьку пропав безвісти український журналіст і письменник Станіслав Асєєв (Васін), який публікувався в українських і закордонних ЗМІ. Пізніше факт зникнення підтвердили в СБУ. Рада Європи взяла на контроль справу зникнення донецького журналіста.

Радник глави СБУ Юрій Тандіт повідомив, що Станіслав Асєєв (Васін) включений до списку українських заручників, захоплених бойовиками на окупованому Донбасі.

16 липня 2017 року бойовики «ДНР» підтвердили, що затримали і утримують в полоні Станіслава Асєєва (Васіна), якого вони звинувачують в нібито «шпигунстві».