У затриманий в порту Херсона російський танкер «Механик Погодин» врізався моторний човен «Крим»

Життя
Фото: vftanker.ru

38-річний чоловік на моторному човні «Крим» врізався в борт танкера «Механик Погодин», затриманого в Херсонському морському торговому порту, що належить компанії з Росії, внесеної до списку санкцій України.

Інцидент стався ще 16 вересня, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання «Новий день».

«Борт з міцного металу пошкоджений не був, а човен відкинуло на бетонний причал, і добряче пом’яло. Проте її 38-річний власник вижив, але з проломленою головою, рваною раною на потилиці і численними синцями по всьому тілу. З місця аварії його перевезли в обласну клінічну лікарень», – йдеться в повідомленні.

Затриманий в Херсонському морському торговому порту російський танкер «Механик Погодин», що належить компанії з Росії, внесеної до списку санкцій України, заблокований там на три роки, повідомив заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов.

Нагадаємо, 10 серпня постпред президента в АРК Борис Бабін повідомив, що в Херсонському морському торговому порту правоохоронці виявили та задокументували судно «Механик Погодин» (IMO 9598397) під російським прапором, яке належить російській компанії VEB-Leasing OJSC (Санкт-Петербург), пов’язаної з компанією «Внєшекономбанк РФ», яка знаходиться під санкціями США.

12 серпня український омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що 12 російських моряків танкера «Механик Погодин» вільні в пересуванні, їх ніхто не затримує, однак вони вважають за краще залишатися на борту судна.

«Механик Погодин» був зафрахтований компанією «В.Ф.Танкер» і виконував перевезення дизельного палива з Туркменії в Україну за договором фрахту в інтересах канадської компанії Oil Marine Shipping and Chartering Inc. За оцінками українських правоохоронців, орієнтовна вартість російського танкера і його вантажу разом складають близько 7 млн дол. США.

За даними російського держреєстру юросіб (ЕГРЮЛ) компанія «В.Ф.Танкер» є засновницею ТОВ «В.Ф.Танкер-Инвест» з Нижнього Новгорода, яка входить до санкційного списку України. Обидві компанії знаходяться у стані реорганізації, після чого припинять свою діяльність, приєднавшись до Акціонерного товариства «Судоходная компания «Волжское пароходство». 

Деякі російські судновласники призупинили вантажні перевезення в Україну після того, як танкер «Механик Погодин» під прапором РФ був затриманий в порту Херсона через санкції, введені Україною проти РФ.