Другий штурмовий катер «Кентавр» для ВМС України спустили на воду

Життя

У Києві відбувся спуск на воду ще одного десантно-штурмового катера Кентавр.

Про це повідомив прес-центр командування ВМС ЗС України, передає Центр журналістських розслідувань.

«Кентавр – це вже другий проект вітчизняних катерів, який був розроблений і побудований саме в незалежній Україні. Цей катер почав серію таких бойових одиниць, ми вже маємо два спущених на воду катери і очікуємо продовження», – заявив начальник штабу – перший заступник командувача Військово -Морська сил ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов.

14 вересня на київському суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському» урочисто спустили на воду перший вітчизняний десантно-штурмової катер проекту 58503 ( «Кентавр»).

Як зазначив командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко, зокрема «Кентавр» буде використовуватися морською піхотою для десантно-штурмових дій. На ньому може розміститися 36 осіб, катер обладнаний реактивною системою залпового вогню і бойовими модулями.

1 липня, в День Військово-морських сил України, після майже піврічних державних випробувань до складу флоту були включені малі броньовані артилерійські катери (МБАКи) – «Лубни», «Вишгород», «Кременчук», «Нікополь».

Перший десантно-штурмовий катер проекту «Кентавр», побудований на київському суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському» на замовлення Міністерства оборони України, перебазується з Києва до Одеси протягом трьох-чотирьох тижнів.