Політв’язня Олега Сенцова виписали з медчастини колонії і перевели в загін – російські ЗМІ

Життя
Олег Сенцов на обстеженні в лікарні Лабитнангі, 29.09.2018 Фото: 89.fsin.su

Українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ на 20 років суворого режиму, виписали з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі.

Як повідомляє російське інформагентство ТАСС з посиланням на прес-службу управління російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) по Ямало-Ненецькому автономному окрузі, Сенцов переведений з медичної частини в загін за рекомендацією лікаря, передає Центр журналістських розслідувань.

Медики оцінюють стан здоров’я Сенцова як задовільний, він «може залучатися до праці» в колонії, йдеться в повідомленні.

Раніше адвокат українського режисера Дмитро Дінзе заявив, що у Олега Сенцова в результаті голодовки виявлено «органічне ураження» серця, печінки і нирок.

Як повідомлялось, 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії.

ЄСПЛ прийняв до розгляду скаргу незаконно засудженого в РФ Олега Сенцова.

5 жовтня Олег Сенцов повідомив у листі, що вимушений припинити голодування 6 жовтня, через загрозу примусового годування, оскільки стан його здоров’я оціюється як критичний. Режисер не знає, чи виживе, оскільки у нього почалися незворотні зміни внутрішніх органів.

Олег Сенцов попросив опублікувати його заповіт.

25 жовтня Олегу Сенцову присудили премію Європейського парламенту «За свободу думки» імені Андрія Сахарова.

14 листопада Олега Сенцова нагородили в Словенії премією міжнародного проекту «Платформа європейської пам’яті та совісті».

12 грудня в Європарламенті пройшла церемонія нагородження Олега Сенцова премією «За свободу думки» імені Сахарова. Нагороду замість політв’язня отримали його сестра Наталія Каплан та адвокат Дмитро Дінзє.