Політв’язень Балух знаходиться в карцері в СІЗО російської Твері – журналістка

Життя
Володимир Балух на «суді» Фото: RFE/RL

Засуджений в окупованому Криму український політв’язень Володимир Балух знаходиться в карцері в слідчому ізоляторі російської Твері.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російську журналістку і громадську активістку Вікторію Івлєву.

За її словами, в СІЗО прийшов регіональний координатор російського руху «Відкрита Росія» активіст Артем Важенков.

«Артем намагався передати для Балуха передачу, яку не прийняли, а Артему повідомили, що Балух Володимир Григорович знаходиться в карцері і передача йому не передбачена», – написала Івлєва.

На думку адвокатів і правозахисників, політв’язня відправлять до виправної колонії №4 міста Торжок.

Нагадаємо:

  • 18 лютого українського активіста етапували з СІЗО Сімферополя. За інформацією правозахисників, Балуха вивезли з окупованого Криму в російський Краснодар, причому без речей.
  • Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що Балуха етапують в одну з російських колоній. Вона буде названа родичам і адвокату активіста після його прибуття на місце, на що може піти від двох тижнів до місяця.
  • Станом на 24 лютого Балух перебував в СІЗО Армавіра Краснодарського краю. Його адвокат Ольга Дінзе повідомила, що кримчанина планують етапувати в одну з колоній Твері.