У ДТП загинув відомий український бізнесмен і волонтер

Життя

Генеральний директор однієї з найбільших українських агропромислових компаній Allseeds, волонтер Володимир Слабовський загинув в аварії під Києвом.

Про це повідомив його друг, головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Це був бізнесмен дуже високого класу, і його компанія демонструє вражаючі темпи зростання, це один з лідерів з інвестицій у виробництво в Україні, топ-менеджери такого класу – це унікальні і незамінні люди», – зазначив Бутусов.

За словами Бутусова, з самого початку війни Слабовський направляв великі ресурси на допомогу українським військовим.

«Важко підрахувати число подяк за волонтерську допомогу, які передали Володимиру Слабовському. Він сам багато разів на машині розвозив волонтерську допомогу на фронт. Тоді, коли це було важливіше і потрібніше всього – в 2014-2015-х роках», – уточнив Бутусов.

Він додав, що компанія купила і обладнала вантажівку МАН великою душовою і пральними машинами.

«Десятки разів ця машина виїжджала на фронт, тисячі наших бійців приводили себе в порядок. МАН працює до цих пір, Слабовський передав його на фронт. Величезну допомогу Слабовський надавав тим, хто воює з підтримкою виключно від волонтерів – добровільним загонам Правого сектора і Української добровольчої армії, батальйоном «Донбас», – додав Бутусов.

Він уточнив, що Слабовський відмовлявся від будь-якого піару і популярності, вважав найважливішими людьми тих, хто бореться, а допомога для них – свій обов’язок.

«Він був патріотом України з Донецька. У нього була власність і бізнес на Донбасі. Але він все залишив у 2014 році, не вагаючись ні хвилини. І навіть прах своїх батьків він вивіз з окупованої території, і відбулося перепоховання під Києвом, щоб його нічого не пов’язувало з російськими агресорами. Бійцям він завжди говорив: «я не повернуся на рідний Донбас, поки окупантів не вижену, і я буду допомагати нашій армії, поки Донбас знову не стане українським», – написав Бутусов.

  • Компанія «Олсідз» (Allseeds) є одним з найбільших виробників і експортерів рослинних масел і шротів в Україні і має репутацію надійного і високопрофесійного партнера на ринках сільськогосподарської продукції. Allseeds також надає послуги з перевалки рослинних олій на власному терміналі в порту Південний – найглибшому порту України.