Нацполіція спростувала інформацію про захоплення заручника «Аскером» в селі Чонгар

Життя

У відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області спростували інформацію, розміщену на сайті Херсонобленерго про «захоплення у заручники» представника Генічеського РЕМ, нібито скоєного активістами громадського формування “Аскер”. За інформацією відомства, 26 квітня на телефон 102 надійшло повідомлення про конфліктну ситуацію, що виникла між представниками “Аскера” і місцевої районної мережі Херсоноблеленерго. Співробітники місцевої районної мережі приїхали відключити світло від об’єкта, яким раніше користувався “Автодор”, а наразі займають представники формування “Аскер”.

Про це в медіа-центру IPC-Генічеськ повідомили в прес-службі Нацполіціі, пише Центр журналістських розслідувань.

“У заручники нікого ніхто не захоплював. Заяву (про конфлікт поблизу села Чонгар, – ред.) прийнято, зареєстровано, проводитимуть перевірку”, – зазначили у відділі комунікації.

“Автодор написав лист на обленерго з проханням відключити, бо вони не користуються, і тому попросили відключити від електроенергії. Ось почалася конфліктна ситуація: тому перегородили дорогу, “аскеровці” не хотіли, щоб відключили. Приїхала патрульна поліція Криму. Оперативно. Вони там поспілкувалися. Знайшли компроміс: поїхали в Генічеськ, щоб там цей батальйон “Аскер” на законних засадах уклав договір, і щоб вони користувалися цією електроенергією”, – пояснили у Нацполіції.

Начальник відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі Віктор Левченко підтвердив, що в заручники ніхто нікого не брав.

“Проведено перевірку документів на відключення, вони виявилися достовірними. Після попередження “Аскера”, що дії з блокування транспортного засобу (Херсонобленерго, – ред.) є незаконними і всі будуть затримані, вони сказали, що нікого не блокували і ніхто нікого не тримає. Конфлікт вичерпаний. Зараз електропостачання відключене”, – прокоментував очільник кримського відділу патрульної поліції.

У громадському формуванні “Аскер” заявили, що повідомлення у ЗМІ щодо “захоплення заручника” мають бути спростованими через недостовірність.

“У нас боргів ніяких немає, навіть є попередня оплата. Облавтодор прийняв рішення відключити цей об’єкт, але не попередили місцевих мешканців, які залишились через відключення електроенергії без води. Місцеві мешканці вийшли на дорогу, ми приєдналися, хотіли мирним шляхом все вирішити. Хочу спростувати інформацію ЗМІ: ніхто не захоплював його (представника Херсонобленерго, – ред.). Вимкнули електроенергію, але зараз йде підключення. “Аскер” написав звернення, що все буде оплачувати, станом на зараз боргів немає”, – зазначила медіа-центру IPC-Генічеськ речниця громадського формування “Аскер” Евеліна Аріфова.

За її словами, у формуванні є відповідна документація, заключена з Облавтодором про розміщення на цьому об’єкті.

  • У Херсонобленерго в п’ятницю, 26 квітня, заявили про нібито «захоплення в заручники» десяттю представниками громадського формування «Аскер» начальника Генічеського РЕМ Віталія Васіна і службового автомобіля підприємства. Чиновники викликали Нацполіцію, СБУ і прикордонників.