Невдоволені станом доріг херсонці принесли до мерії автомобільні шини

Життя
Херсонці принесли до мерії автомобільні шини фото: investigator.org.ua

Близько сотні обурених херсонських водіїв прийшли до мерії, щоб висловити міському голові своє невдоволення незадовільним станом дорожнього покриття в місті.

Як повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань, автомобілістами було подано звернення на ім’я мера Володимира Миколаенка, що містить 7 вимог, серед яких — повний аудит ремонтних робіт доріг, створення перспективного плану розвитку та відставка начальника відділу доріг Херсона.  За невиконання 6 перших пунктів протестувальники погрожують відсторонити Миколаенка від його обов’язків.

“Ми не хочемо залякувати мера, але хочемо щоб у нашому місті були нормальні дороги. Також мі не хочемо лякати пані Молнар (начальник відділу доріг, — ред.), але за той час, що вона на посаді, вона фактично нічого не зробила! Потрібна нам така людина? Думаю, ні. Я хочу, щоб в усіх, хто користується автомобільним транспортом не були пробиті колеса — як на мене, це нормальні людські вимоги», – розповів один з організаторів акції Павло Ткаченко.

Павло Ткаченко фото: investigator.org.ua

Мер зустрівся з активістами та аргументував незадовільний стан доріг дефіцитом бюджетних коштів та витратами на сфери , що потребують донорства цих коштів першочергово.

“В одній з міських лікарень під час операції вимкнулась електрика, ми направили гроші на ремонт локальної енергосистеми. Ви вважаєте це не важливіше за дороги? Я така ж людина, як і ви, я добираюсь до роботи тими ж магістралями і бачу їх катастрофічний стан, та роблю все можливе щоб цей стан покращити“, – сказав Миколаенко.

Володимир Миколаенко фото: investigator.org.ua

Миколаенко заявив, що вважає роботу Наталії Молнар ефективною, та виступає за особисту зустріч чиновниці з автомобілістами.

У відповідь протестувальники під викрики “Ганьба” та погрози фізично відсторонити міського голову від посади покинули приміщення міської ради. Шини залишились в мерії.