Херсон: під час святкування Дня перемоги було зафіксовано використання забороненої символіки

Життя

Під час святкування Дня перемоги у Херсоні було зафіксовано використання забороненої символіки з боку прихильників Опоблоку та забороненої КПУ, які використовували радянські символи, демонстрація яких в Україні не дозволяється.

Як повідомляє кореспондент Центру журналістськіх розслідувань, серед прихильників комуністичних ідей зустрічались головні убори з червоною зіркою, в середині котрої, за традицією радянських збройних сил, знаходились “серп та молот”.

Фото: investigator.org.ua

Не обійшлось й без славнозвісних кольорів георгіївської стрічки. Самих стрічок зафіксувати не вдалось, та помаранчево-чорна гамма досить часто зустрічалась на вбранні марширувальників. Наприклад, краватка одного з організаторів маршу Сергія Черевка, колишнього заступника міського голови Херсона, відзначалась саме “георгіївськими” відтінками.

Під час виступу виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації Дмитра Бутрія, коли він охарактеризував конфлікт на Сході України як збройну агресію РФ, з натовпу під червоними та синьо-білими прапорами почали скандувати “Ганьба!”, а до виступу народного депутата Олександра Співаковського представники тих же політичних сил додали, що “немає росіян, українців чи білорусів, а я один радянський народ!”.